DE SELVBESTEMMENDE

Vores lille Araca-avatar udtrykker de 9 perspektiver i Vertigrammet for hver af de 9 typer i Enneagrammet.

Vi kommer her med en invitation til selvrefleksion om hvor du kan genkende dig selv:

EGO TRIN 5: DE SELVBESTEMMENDE

Her er humoristiske beskrivelser af, hvordan hver enneagramtype kunne opføre sig på ego trin 5, hvor de bliver mere selvbestemmende og pligtopfyldende:

Type 1 – Disciplineret Perfektionist

Selvbestemmende/pligtopfyldende adfærd: “Jeg har et ansvar for at sikre, at alt gøres korrekt. Det er min pligt at opretholde standarderne, og jeg er her for at sikre, at ingen afviger fra det rigtige.”

Type 2 – Betænksom Hjælper

Selvbestemmende/pligtopfyldende adfærd: “Det er mit ansvar at tage mig af alle andre. Jeg kan ikke lade være med at hjælpe, for det er simpelthen min pligt – og hvis jeg ikke gør det, hvem vil så?”

Type 3 – Effektiv Udretter

Selvbestemmende/pligtopfyldende adfærd: “Jeg har et ansvar for at være succesfuld og levere resultater. Det er mit job at sørge for, at alt fungerer optimalt – folk stoler på, at jeg får tingene gjort.”

Type 4 – Intens Individualist

Selvbestemmende/pligtopfyldende adfærd: “Jeg har en pligt til at udtrykke mine følelser og kreativitet autentisk. Jeg skal vise verden, hvad ægte dybde er, for det er min sande rolle i livet.”

Type 5 – Stille Specialist

Selvbestemmende/pligtopfyldende adfærd: “Jeg er ansvarlig for at forstå verden dybt og præcist. Det er min pligt at fordybe mig i viden, så jeg kan tilbyde indsigt, ingen andre kan.”

Type 6 – Loyal Skeptiker

Selvbestemmende/pligtopfyldende adfærd: “Det er mit ansvar at beskytte gruppen og forberede os på alt. Jeg tager min pligt til at sikre os alvorligt – ingen fare skal tage os på sengen.”

Type 7 – Entusiastisk Visionær

Selvbestemmende/pligtopfyldende adfærd: “Jeg har en pligt til at sikre, at vi alle har det sjovt og udnytter livet fuldt ud. Det er mit ansvar at sprede glæde og muligheder, hvor end jeg går.”

Type 8 – Aktiv Udfordrer

Selvbestemmende/pligtopfyldende adfærd: “Det er mit ansvar at beskytte og tage kontrol. Jeg må sørge for, at ingen bliver undertrykt, og at alt forløber, som det skal – det er min pligt som leder.”

Type 9 – Tilpassende Fredsskaber

Selvbestemmende/pligtopfyldende adfærd: “Jeg har en pligt til at bevare freden og undgå konflikter. Det er mit ansvar at sikre, at alle er tilfredse, og at der er harmoni – jeg vil gøre, hvad der kræves.”

♥️ Livet elsker dig
Anna Helene Hjort

#Psykologiskfleksibilitet #ACTMatrix #vertigram #enneagram #coaching #selvledelse #selvIndsigt #personligudvikling

Del gerne 🙏🏻

Skriv et svar