SELVCENTRERET – Kender du typen?

KENDER DU TYPEN?

Vores nye ARACA® Vertigram™, er videnskabeligt underbygget udfra forskningen omkring egoudvikling, og beskriver de 9 perspektiver jeg kan anvende til at skabe mening i mit liv.

De fleste er ikke bevidste omkring dette, og 85% når kun til trin 5, og går dermed glip af muligheden for en videre vertikal personlig udvikling – fra viden til visdom.

Vores lille Araca-avatar udtrykker de 9 perspektiver i Vertigrammet for hver af de 9 typer i Enneagrammet.

Vi kommer her med en invitation til selvrefleksion om hvor du kan genkende dig selv:

EGO TRIN 2: DE SELVCENTREREDE

Når jeg søger at danne mening i mit liv på ego trin 2 i min vertikale personlige udvikling, er min adfærd præget af at jeg er meget SELVCENTRERET.

Her er eksempler på, hvordan hver enneagramtype kunne udtrykke sig på ego trin 2:

Type 1 – Disciplineret Perfektionist

Selvcentreret adfærd: “Jeg ved, hvad der er rigtigt, og alle andre burde følge mine standarder. Hvis folk bare gjorde tingene på min måde, ville verden være et bedre sted!”

Type 2 – Betænksom Hjælper

Selvcentreret adfærd: “Alle har brug for mig! Jeg er den eneste, der kan sørge for, at alt fungerer, så hvis jeg ikke er der, hvad skal de så gøre? De vil nok slet ikke klare sig uden mig!”

Type 3 – Effektiv Udretter

Selvcentreret adfærd: “Jeg er definitionen af succes! Hvis folk vil have tingene gjort som de bedste gør det, skal de se på mig som eksemplet. Jeg skal vise dem, hvordan det gøres.”

Type 4 – Intens Individualist

Selvcentreret adfærd: “Ingen forstår mig, for jeg er helt unik. Jeg har en dybere, mere kompleks følelse end nogen anden, og det gør mig speciel på en måde, som ingen kan matche.”

Type 5 – Stille Specialist

Selvcentreret adfærd: “Jeg har mere viden end de fleste – det er bedst, hvis jeg holder mig for mig selv, fordi ingen andre kan virkelig forstå det, jeg ved. De er alligevel ikke på mit niveau.”

Type 6 – Loyal Skeptiker

Selvcentreret adfærd: “Jeg er den eneste, der ser farerne, som ingen andre gør. Hvis det ikke var for mig, ville alt falde fra hinanden. Det er mit ansvar at holde øje med truslerne.”

Type 7 – Entusiastisk Visionær

Selvcentreret adfærd: “Jeg er her for at have det sjovt, og alle andre skal følge med i mit tempo. Hvorfor skulle nogen have det kedeligt, når de kan leve livet fuldt ud som mig?”

Type 8 – Aktiv Udfordrer

Selvcentreret adfærd: “Jeg er den stærkeste, og det er mit job at sikre, at ingen dominerer mig. Folk skal forstå, at jeg altid har styringen – ingen skal stå i vejen for mig.”

Type 9 – Tilpassende Fredsskaber

Selvcentreret adfærd: “Jeg har ret til fred og ro. Alle burde bare tilpasse sig og undgå at skabe problemer, så jeg kan forblive i min komfortzone uden at blive forstyrret.”

♥️ Livet elsker dig
Anna Helene Hjort
ICF og ACT Matrix Coach
ARACA® – det handler om dig.™

#Psykologiskfleksibilitet #ACTMatrix #vertigram #enneagram #coaching #selvledelse #selvIndsigt #personligudvikling

Del gerne 🙏🏻

Skriv et svar