Om st jeg er på en altid foranderlig rejse

ARACA® Snak™ nr. 137 – 14/9-2024 🇩🇰💥

3 minutter i selskab med Anna Helene og Anders Christian der snakker om at jeg er på en altid foranderlig rejse.

6 aha-øjeblikke fra lørdagssnakkens samtale kan opsummeres således:

1. Livet er aldrig fastlåst:

Indsigten om, at livet hele tiden er i bevægelse, og at hvert øjeblik rummer muligheden for en ny start. Dette skaber en dybere forståelse for, at man ikke behøver at føle sig fanget i gamle mønstre eller rutiner.

2. Nuet som nøglen: 

En erkendelse af, at man nemt kan blive fastlåst, hvis man hele tiden bærer sin fortid med sig, fx ved at hænge fast i gamle historier eller traumer. Aha-øjeblikket her er, at ved at være i nuet kan man slippe fortiden og åbne sig for nye oplevelser.

3. Frihed fra tanker: 

Indsigt i, at man ikke er afhængig af sine tanker. Tanker kan komme og gå, og man behøver ikke at identificere sig med dem. Det at kunne “rulle sig ud” af negative tanker er en kraftfuldt erkendelse.

4. Kroppen som en kilde til fornyelse: 

Yoga og bevægelse viser, at kroppen kan føles stiv og uvant, men når man begynder at arbejde med den, åbner der sig en ny fornemmelse af frihed og lethed. Dette er et aha-øjeblik om, at også kroppen er på en rejse mod forandring.

5. Accept af forandring: 

Erkendelsen af, at forandring er en del af livet, og at det er okay at sige farvel til gamle ting, fordi noget nyt altid er på vej. Denne accept gør forandring mindre skræmmende og mere velkommen.

6. Tanker som midlertidige: 

At tanker kun eksisterer, hvis vi giver dem opmærksomhed. Indsigten her er, at tanker ikke har magt over os, medmindre vi lader dem påvirke os, hvilket giver en følelse af kontrol og frihed.

Disse aha-øjeblikke handler om at åbne sig for forandring, slippe gamle tankemønstre og opleve nuet med større bevidsthed.

Se og hør lørdagssnakken her:

Om at jeg er på en altid foranderlig rejse

♥️ Livet elsker dig

Anna Helene Hjort

ICF og ACT Matrix Coach

ARACA® – det handler om dig.™ 

#Psykologiskfleksibilitet #ACTMatrix  #Coaching #Selvledelse #Selvindsigt #personligudvikling

Skriv et svar