IMPULSIV – Kender du typen?

KENDER DU TYPEN?

Vores nye ARACA® Vertigram™, er videnskabeligt underbygget udfra forskningen omkring egoudvikling, og beskriver de 9 perspektiver jeg kan anvende til skabe mening i mit liv.

I takt med at jeg modnes over tid udvides antallet af perspektiver jeg anvender i min hverdag fra 1 og potentielt helt op til 9.

De fleste er ikke bevidste omkring dette, og 85% når kun til trin 5, og går dermed glip af muligheden for en videre vertikal personlig udvikling – fra viden til visdom.

Det er en super spændende selvindsigtsrejse, og vi vil i de kommende opslag illustrerer de 9 udviklings perspektiver med udgangspunkt i de 9 typer i vores ARACA® Enneagram.

Hvis du er nysgerrig kan du se om du kan genkende den måde du selv skaber mening i dit liv i forhold til den Enneagramtype du relaterer dig mest til.

Vores lille Araca-avatar udtrykker de 9 perspektiver i Vertigrammet og de 9 typer i Enneagrammet.

Vi kommer med den første invitation til selvrefleksion her:

EGO TRIN 1: DE IMPULSIVE

Når jeg søger at danne mening i mit liv på ego trin 1 i min vertikale personlige udvikling, er min adfærd præget af at jeg er meget IMPULSIV.

Her er eksempler på, hvordan hver enneagramtype kunne udtrykke sig på ego trin 1, som er det mest impulsive niveau for hver type:

Type 1 – Disciplineret Perfektionist

Impulsiv adfærd: “Jeg kan ikke holde det ud længere! Jeg bliver nødt til at rette den fejl med det samme – selvom det betyder, at jeg må afbryde alle andres arbejde!”

Type 2 – Betænksom Hjælper

Impulsiv adfærd: “Du ser ud som om, du har brug for hjælp! Lad mig straks arrangere din dag, lave middag og måske ommøblere dit hus – uanset om du beder om det eller ej!”

Type 3 – Effektiv Udretter

Impulsiv adfærd: “Jeg kan klare det! Og det! Og det også! Jeg siger ja til alt – jeg skal bare se ud som den bedste, selvom jeg knap nok har tid til at trække vejret.”

Type 4 – Intens Individualist

Impulsiv adfærd: “Jeg føler så intenst lige nu! Jeg må udtrykke mig, lige meget om det passer ind eller ej – og det skal være dramatisk!”

Type 5 – Stille Specialist

Impulsiv adfærd: “Jeg har lige fundet en ny interessant bog… Jeg bliver nødt til at trække mig tilbage i dagevis og fordybe mig fuldstændigt i det her. Alt andet kan vente!”

Type 6 – Loyal Skeptiker

Impulsiv adfærd: “Vent, hvad nu hvis det her går galt? Jeg må straks forberede mig på det værst tænkelige – alle planer skal ændres, nu!”

Type 7 – Entusiastisk Visionær

Impulsiv adfærd: “Det her ser sjovt ud! Og det også! Jeg tager dem alle! Hvem behøver søvn, når der er så meget at opleve?”

Type 8 – Aktiv Udfordrer

Impulsiv adfærd: “Ingen skal bestemme over mig! Jeg tager straks kontrol – uanset hvad der står på spil!”

Type 9 – Tilpassende Fredsskaber

Impulsiv adfærd: “Lad os bare undgå den konflikt. Jeg siger ja til alt, hvad du foreslår, bare for at holde roen – også selvom jeg måske fortryder det senere.”

Disse beskrivelser fanger den impulsive adfærd, der kan opstå, når hver enneagramtype er i deres mest reaktive og instinktive tilstand. De overdriver typernes typiske reaktionsmønstre og giver et humoristisk indblik i, hvordan hver type kan opføre sig, når de handler impulsivt.

♥️ Livet elsker dig
Anna Helene Hjort
ICF og ACT Matrix Coach
ARACA® – det handler om dig.™

#Psykologiskfleksibilitet #ACTMatrix #Coaching #Selvledelse #SelvIndsigt #personligudvikling Del gerne 🙏🏻

Skriv et svar