Frygt for fiasko

7 aha-øjeblikke fra ACT Matrix sessionen om frygten for fiasko:

  1. Social kontekst og frygt for fiasko: Frygt for fiasko opstår ofte i sociale sammenhænge, især når man arbejder sammen med andre eller har lederansvar.
  2. Omformulering af fiasko: Fiasko kan ses som en læringsmulighed i stedet for noget negativt, hvilket udfordrer den almindelige opfattelse af, at fejl er dårlige.
  3. Barndommens indflydelse på frygt for fiasko: Frygten for fiasko kan stamme fra opdragelse, hvor fejl ofte blev mødt med kritik, hvilket skaber en livslang tendens til at undgå fiasko.
  4. Genkendelse af frygt i ledelse: I lederskab kan frygten for fiasko føre til micromanagement og overarbejde, hvilket kan resultere i stress og udbrændthed.
  5. Brug af ACT Matrix til accept og forpligtelse: Ved hjælp af ACT Matrix kan man bremse op og observere frygten for fiasko uden at dømme, hvilket hjælper med at handle mere konstruktivt.
  6. Respektfuld kommunikation på arbejdspladsen: Ærlig og respektfuld kommunikation om ens begrænsninger kan forebygge stress og skabe et støttende arbejdsmiljø.
  7. Personlige strategier til at overvinde frygt: Stoppe op, acceptere ufuldkommenheder og fokusere på styrker kan hjælpe med at flytte fokus fra frygt til handlinger, der stemmer overens med ens værdier.

Se hele sessionen her:

https://www.crowdcast.io/c/v5zgloy378fq

♥️ Livet elsker dig
Anna Helene Hjort
ICF og ACT Matrix Coach
ARACA® – det handler om dig.™

#Psykologiskfleksibilitet #ACTMatrix #Coaching #Selvledelse #SelvIndsigt #personligudvikling

Skriv et svar