OVERRASKELSER VS FORVENTNINGER

Hovedpunkter fra ACT Matrix-sessionen om Overraskelser og Forventninger:

  1. Følelsernes Kompleksitet:
    • Følelsen af overraskelse kan variere fra mild forundring til stærk reaktion, og det kan både være positive og negative overraskelser.
    • Forventninger kan skabe glæde og spænding, men kan også føre til skuffelse, hvis de ikke bliver mødt.
  2. Social Kontekst:
    • Overraskelser og forventninger er ofte forankret i sociale situationer, hvor kommunikation og forventningsafstemning spiller en vigtig rolle for at undgå misforståelser og frustrationer.
  3. Personlige Eksempler:
    • Deltagerne diskuterede personlige oplevelser som en uventet diagnose af brystkræft og en familietur til Legoland, som begge illustrerede, hvordan overraskelser og forventninger påvirker os følelsesmæssigt og adfærdsmæssigt.
  4. Reaktioner på Overraskelser:
    • Overraskelser kan udløse en række forskellige reaktioner, fra nysgerrighed og glæde til bekymring og frustration, afhængigt af konteksten og individets forventninger.
  5. Vigtigheden af Forventningsafstemning:
    • Det blev understreget, hvor vigtigt det er at kommunikere og afstemme forventninger, især i sociale kontekster som familiebesøg eller medicinsk behandling, for at sikre en fælles forståelse og minimere negative følelser.
  6. Tilpasning til Nye Realiteter:
    • Diskussionen berørte, hvordan man tilpasser sig nye realiteter, især når man står over for uforudsete begivenheder, og hvordan man bruger nysgerrighed og årvågenhed til at navigere i disse situationer.
  7. Følelsernes Rolle i Beslutningstagning:
    • Følelser som frygt, bekymring, glæde og spænding blev fremhævet som centrale i beslutningsprocessen, hvor nogle følelser kunne lette processen, mens andre kunne skabe yderligere stress og usikkerhed.

Disse punkter fremhævede, hvordan overraskelser og forventninger kan forme vores oplevelser og reaktioner i komplekse og ofte uforudsigelige situationer.

Se hele sessionen her:

https://www.crowdcast.io/c/2ubqbry25brp

♥️ Livet elsker dig
Anna Helene Hjort
ICF og ACT Matrix Coach
ARACA® – det handler om dig.™

#Psykologiskfleksibilitet #ACTMatrix #Coaching #Selvledelse #SelvIndsigt #personligudvikling

Skriv et svar