Frygt vs Vrede

10 “Aha”-øjeblikke fra ACT Matrix sessionen om at håndtere frygt og vrede:

  1. Gradering af Følelser:
    Deltagerne blev klar over, at både frygt og vrede eksisterer i forskellige grader, og at det er vigtigt at kunne identificere, hvor man befinder sig på denne skala for at håndtere følelserne bedre.
  2. Autopilotens Magt:
    Mange indså, hvor meget af deres adfærd, især når det kommer til at håndtere frygt og vrede, styres af automatiske reaktioner, som de ikke er bevidste om.
  3. Vredens Konstruktive Potentiale:
    Det var en øjenåbner, at vrede ikke nødvendigvis er destruktiv, men kan bruges som en kraft til at få sin stemme hørt, især hvis den udtrykkes respektfuldt.
  4. Psykologisk Tryghed som Nøgle:
    Mange deltagere forstod for første gang, hvor afgørende det er at skabe psykologisk tryghed for at kunne dele og håndtere vanskelige følelser som frygt og vrede.
  5. Sammenhængen Mellem Frygt og Vrede: Deltagerne oplevede et “aha”-øjeblik, da de så, hvordan frygt ofte er en underliggende faktor for vrede, hvilket hjalp dem med at forstå deres egne reaktioner bedre.
  6. Betydningen af at Stoppe Op:
    Mange blev klar over, hvor vigtigt det er at stoppe op og bemærke sine følelser, før man reagerer, hvilket kan forhindre uhensigtsmæssige handlinger.
  7. Kropslige Signaler:
    Det blev tydeligt, hvordan frygt og vrede ofte manifesterer sig fysisk i kroppen, og hvordan disse signaler kan bruges til at blive mere bevidst om sine følelser.
  8. Accept og Anerkendelse som Værktøjer:
    Et vigtigt “aha”-øjeblik var erkendelsen af, at det at acceptere og anerkende sine følelser kan være mere effektivt end at forsøge at undertrykke dem.
  9. Respektfuld Kommunikation:
    Deltagerne indså, at respektfuld kommunikation ikke kun handler om at være høflig, men også om at kunne udtrykke sine følelser på en måde, der fremmer forståelse og samarbejde.
  10. Følelsernes Rolle i Social Kontekst:
    Et vigtigt indblik var forståelsen af, hvordan følelser som frygt og vrede ikke kun påvirker en selv, men også ens relationer og samspil med andre i sociale sammenhænge.

Se det hele her:

https://www.crowdcast.io/c/7l59v0bb42qu

♥️ Livet elsker dig

Anna Helene Hjort

ICF og ACT Matrix Coach

ARACA® – det handler om dig.™

#Psykologiskfleksibilitet #ACTMatrix #Coaching #Selvledelse #SelvIndsigt #personligudvikling

Skriv et svar