Om at tilgive

ARACA® Snak™ nr. 129 – 20/7-2024 🇩🇰💥
3 minutter i selskab med Anna Helene og Anders Christian der snakker om tilgivelse.

7 AHA-øjeblikke fra lørdagssnakkens samtale kan opsummeres således:

  1. Tilgivelse som en gave til mig selv: Forståelsen af, at tilgivelse primært handler om ens egen helbredelse og frigørelse fra fortidens byrder. Når man tilgiver, skaber man plads til at leve fuldt ud i nutiden.
  2. Nagende tanker foregår i sindet: Erkendelsen af, at de nagende følelser og tanker ikke nødvendigvis er forårsaget af ydre begivenheder, men eksisterer inden i ens eget sind. Dette skaber mulighed for indre arbejde med at give slip på dem.
  3. Effekten af at holde fast i nagende tanker: Indsigt i, at nagende tanker fungerer som ukrudtsfrø, der vokser og nager, så længe man holder fast i dem. At forstå, at man selv har magten til at give slip på disse tanker, kan være en stor åbenbaring.
  4. Hvordan ville jeg have det uden nagende tanker?: Det kraftfulde spørgsmål om, hvordan man ville føle sig uden de nagende tanker, kan hjælpe med at forestille sig en lettere og mere fri sindstilstand, hvilket kan motivere til at give slip på disse tanker.
  5. Selvpineri ved at holde fast i fortiden: At indse, at ved at holde fast i fortidens byrder, piner man egentlig sig selv. Denne erkendelse kan være et vendepunkt, hvor man begynder at se værdien i at give slip på disse byrder for at opnå indre frihed.
  6. Tilgivelse som en kontinuerlig proces: Forståelsen af, at tilgivelse ikke er en engangshandling, men en kontinuerlig proces. Man skal være villig til at tilgive sig selv igen og igen, når nagende tanker dukker op.
  7. Frihed og lettelse ved tilgivelse: Erkendelsen af, at ved at tilgive både sig selv og andre, kan man opnå en følelse af frihed og lettelse. Dette kan føre til en mere positiv og fredfyldt livstilstand, hvor skuldrene sænkes og sindet bliver lettere.

Disse syv aha-øjeblikke kan hjælpe med at skifte perspektiv og forstå dybere, hvorfor tilgivelse er vigtig for ens egen fred og lykke.

Se og hør lørdagssnakken her:

♥️ Livet elsker dig
Anna Helene Hjort
ICF og ACT Matrix Coach
ARACA® – det handler om dig.™

#Psykologiskfleksibilitet #ACTMatrix #Coaching #Selvledelse #Selvindsigt

Skriv et svar