Hvordan håndterer man tvivl ?

Her er de syv aha-øjeblikke, som kom frem i ACT Matrix sessionen om hvordan man håndterer tvivl:

  1. Sansernes Rolle: Indsigten i at bruge alle fem sanser til at observere og bearbejde tvivl, hvilket giver en mere omfattende forståelse af situationer og egne reaktioner.
  2. Matrix som Struktur: Aha-øjeblikket omkring brugen af ACT Matrix til at strukturere og navigere i tvivl, hvor tanker og følelser placeres indenfor en ramme, der hjælper med at klarlægge og håndtere dem effektivt.
  3. Værdien af Handling: Erkendelsen af, at handling ofte er mere frugtbar end passiv spekulation. Ved at tage aktive skridt frem for at blive hængende i tvivl, kan man opnå både lettelse og progression.
  4. Åbenhed om Tvivl: Det vigtige i at dele sin tvivl med andre, hvilket kan lede til støtte og nye perspektiver, der muliggør en bedre håndtering af usikkerhed og tvivl.
  5. Selvansvarlighed: Aha-øjeblikket om at tage ansvar for egne beslutninger og handlinger som en vej til personlig vækst og klarhed, selv i tvivlens øjeblikke.
  6. Nyt Perspektiv på Tvivl: Indsigt i, at tvivl ikke nødvendigvis er noget negativt, men kan være en drivkraft til forandring og personlig udvikling, hvis man accepterer og undersøger den i stedet for at frygte den.
  7. Ændret Handlingsmønster: Opdagelsen af, at man kan ændre sit reaktionsmønster på tvivl ved bevidst at vælge handling over overvejelse, hvilket kan lede til nye løsninger og mindre angst.

Disse aha-øjeblikke udgør vigtige læringspunkter fra sessionen, som kan anvendes til at styrke personlige strategier for at håndtere tvivl og usikkerhed i forskellige aspekter af livet.

Se hele sessionen her:

https://www.crowdcast.io/c/syxqyqoxelm4

♥️ Livet elsker dig
Anna Helene Hjort
ICF og ACT Matrix Coach
ARACA® – det handler om dig.™

#Psykologiskfleksibilitet #Psykologisktryghed #ACTMatrix #Coaching

Skriv et svar